Proficiency Sınavı Stresi

Proficiency Sınavı Stresi

Proficiency Sınavı Stresi Hakkında Açıklama

1 –  Proficiency Sınavı ( Proficiency Sınavı için Bireysel – Özel Ders )
2 –  Proficiency Sınavı ( Proficiency Sınavı için 4 kişilik Gruplarla Ders )

HER OKUL İÇİN AYRI ” PROFICIENCY ” HAZIRLIK PROGRAMI MEVCUTTUR.

Proficiency Sınavı Stresi, iyi incelenirse, sınavdan önce ve sınavdan sonra olmak üzere, proficiency sınavı için hazırlanan aday öğrenciler bunu yaşar. Proficiency sınavından önce yaşanan proficiency sınavı stresi, daha çok sınava girecek olan aday öğrencilerin yeterli bilgi sahibi olmamasından kaynaklanan bir endişe bir tür korkudur. Aday öğrenciler, hazırlık sınıfı eğitimi başlamadan önce okudukları liselerde İngilizce ağırlıklı bir eğitim görmemişlerse yada İngilizcenin hiç önemsenmediği bir okulda okumuşlarsa, yada kendileri İngilizce dersine sadece 2 alıp geçilmesi gereken bir ders olarak bakmışlarsa ve İngilizce dersine öğrenmek için değilde 2 almak için sadece sınava 1 gün kala oturup çalışmışsa vede önem vermemişse, yada öğrenci lisede okurken İngilizce dersini 2.plana atıp sadece üniversiteye girmeyi düşünerek çalışmışsa ve her üniversitede artık bir İngilizce hazırlık sınıfı olduğunu önemsememişse, elbette bu proficiency sınavı stresini yaşayacaktır. Bu stresi yaşamaya mahkumdur aday öğrenci.


Nedense öğrenciler lisede okumaya başladıklarında İngilizce dersine hiç önem vermezler. Belki bir iki tane sevdiği için önem veren öğrenci ya çıkar ya çıkmaz. Oysa, gerçek hayata atıldıklarında, yani iş aramaya başladıklarında, onlara sorulan ilk soru ” İngilizce bilip bilmediğidir ” .Hangi fakülteyi bitirdiniz diye bir soru gelmez iş ararken. Bu gerçeği bizim çocuklarımızın anlaması için acaba kaç yıl daha geçmesi gerek. Hadi, onlar bilmiyor ya velilere ne demeli. Neden bu çocukları ellerinden geldiğince İngilizceye yönlendirmezler ve İngilizce bilmenin önemini anlatmazlar. Bunu anlamak için iş ilanlarına bakmanız yeterli oysa. ş ilanlarının çoğu , İngilizce içerikli. Bunun anlamı , bu ilanı oku anlıyorsan baş vur anlamıyorsan yolun açık olsun demek.

Bu kafa yapısı ve bu mantıkla gelinen nokta bu. Üniversite hazırlık sınıfını geçemeyen, zorlanan ızdırap çeken, uyuyamayan çocuklar. Ayrıca, bazı velilerin sandığı gibi değildir İngilizce hazırlık sınıfı ve bitiminde girilecek olan proficiency sınavı. Bazı veliler, bir sene okulda İngilizce okuyacak. Çalışır yapar tarzında bir havaya giriyorlar ama kesinlikle yanlış bir yaklaşım bu.  Zira, sistemden gelen çarpıklıklar da var. Gerçekte, bir senelik hazırlık okuyarak proficiency sınavında başarılı olmak imkansızdır. Hele bizim çocuklarımızın liselerde okudukları İngilizce düşünülürse tamamen imkansızdır. Bir sene hazırlık okuyarak proficiency sınavında ancak oda azınlık olarak çoğunluk değil liselerde ve önceki yıllarda İngilizce ağırlıklı eğitim görmüş öğrenciler bunu başarabilir ama onlar bile sınav öncesi çok büyük bir stres yaşar. Ancak proficiency sınavının ciddiyetini kavrarlarsa ve hazırlık sınıfında çalışmalarına özel bir önem verirlerse başarılı olabilirler. Ama, lisede İngilizce ağırlıklı bir eğitim görmemiş ve yukarıda sayıldığı gibi İngilizce derslerine bakılmışsa, proficiency sınavını başarmak hayal ve proficiency sınavı stresini yaşamaksa gerçek olur.


Bu nedenle, bu gibi durumlarda profesyonel destek almak şart olur ama o desteği almak ve doğru kararlar vermek içinde bir sürü yazı yazmak ve çocuklara ve velilere bazı şeyleri anlatmak gerek. Proficiency sınavına hazırlanmak için kime nasıl gidilmeli, Doğru eğitim veren kurum yada özel ders hocasını nasıl bulmalı. Bunların hepsi bire sorun yumağı. Eğer yardım isteyen olursa lütfen bizi arayın yardımcı olalım. Bu da bir takım sorunlara neden olan bir durum. Yardımsız yapılan işler alınan profesyonel yardımlar derslerde bilinçli yapılmalı.